fredag 26 mars 2021

Pantomen vecka 12

 

Hållbar utveckling

En dag tog vi en promenad till en lekplats i närområdet. Barnen pratade mycket på vägen dit och det är synligt i deras diskussioner att vi återupptagit hälsa på projektet.


-       Vem bor där?

-       Jag brukar åka där (pekar längs vägen)

-       Det är samma färg som mitt hus, det är också gul!

-       Samma dom fyrkanterna också

 

Väl på lekplatsen visade barnen glädje och vi gungade, klättrade och åkte rutschkana tillsammans. Några barn uppmärksammade att där var skräp i buskarna.


-       Titta påsen!

-       Ska vi plocka det?

Så vi tog på oss plasthandskar vi har med i utflyktsväskan och plockade upp allt skräp vi hittade. Vi hittade en plastpåse som vi kunde samla skräpet i. Under tiden var det fler barn som blev intresserade och nyfikna och de fick också varsin handske så de kunde hjälpa till.

 

-       Titta där är mer!

-       Är detta plast?


När vi samlat ihop det skräp vi sett så fick barnen frågan var vi nu gör av skräpet:

-       Vi slänger det där! (Visade soptunnan som fanns på lekplatsen)


På vägen tillbaka till förskolan pratade vi om att det är konstigt att folk slänger skräp på marken. Vi ska vara rädda om naturen och rädda världen! Att barnen uppmärksammar skräpet i sin omgivning och själva uttrycker att vi ska plocka upp det är ett bra tecken och resultat på att arbetet satt spår i deras tankar och handlingar. Att de dessutom visar glädje under tiden är riktigt härligt att se.


Övrigt

Vi har också gjort en massa annat spännande. Bland annat har vi erbjudit barnen rörelse då vi varit i rörelserummet och lekt sura gubben, vi har erbjudit skapande i form av påskpyssel. Och vi har självklart varit ute i det härliga vårvädret!


Vi önskar er en trevlig helg!

/Pantomen 



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...