fredag 19 mars 2021

Pantomen vecka 11

Rörelseglädje


Denna veckan har vi varit i rörelserummet och lärt oss en ny lek som heter sura gubben. Det är en rörelselek där man ska gömma sig bakom hinder och försöka ta sig hela vägen fram till den sura gubben och sno hans äpple (ärtpåsar). Man får bara springa framåt under tiden som sura gubben inte ser. När sura gubben räknat till tre vänder personen sig om och säger STOPP. Sen måste man ha gömt sig. Kan sura gubben se någon så skickas den tillbaka till starten. Målet är att försöka ta alla äpplen från sura gubben. Barnen visade intresse, glädje och entusiasm. Första gången var det en vuxen som  var den sura gubben och sen fick barnen som ville testa att vara den sura gubben. 


- "Jag vill vara gubben!"

- "Tillbaka! Jag ser din fot!"

- "Kan vi göra den sura gubben där ute?"



Närmiljö


Vi har gjort två utflykter under veckan. En dag var det några barn som tog en promenad till en lekplats i närområdet där de fick möjlighet att gunga och åka rutschkana. Vi har fortfarande mycket att upptäcka här i området runt vår fortfarande ganska nya förskola.


Vi tog också tag i vårt hälsa på projekt och det var ytterligare några barn som fick visa var de bor. Inför utflykten var det ett av barnen som förberett en teckning av en karta som visade att det var ett gult högt hus som vi skulle leta efter. Barnen var väldigt  peppade på att få visa sina hem!



- "Kan du vägen fröken?"
- "Här brukar vi inte åka"
- "Jag brukar åka bil"

När vi började närma oss hemmen kunde barnen lätt visa vägen och utstrålade glädje av att få visa var de bor och bli fotade utanför sina hus.

- "Där är mitt hem!"
- "Jag vill visa min lekplats. Det finns en stor och en liten."
- "Där. Den är bäst!"
- "Ditåt ska vi!"
- "Vi bor nära varandra"

Det är fortfarande några barn kvar som ska få visa sina hem, men vi börjar komma i mål med projektet!

Trevlig helg!
/Pantomen

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...