fredag 12 mars 2021

Lysien V 10

                                        "Bockarna Bruse" på gården

Under denna vecka har vi erbjudit barnen flera undervisnings tillfällen båda ut och in. bl.a. lässtund ute på gården som var uppskattad av barnen. bland våra sago laddor  som är populära är det "bockarna Bruse" vi använder oss av konkreta föremål som karakterisera bockarna Bruse och trollet. efter undervisningen blev det samtal om olika känslor så som rädd, ledsen, arg och glad. Vi dramatiserade sagan och använde vår fantasi. Initiativet kom från barnen som föreslog att de spelar bockarna och personalen är trollet. 

Vi rullade ner för våra lilla backen "som finns vid ängen".

Vi skapade egen trolldans.

Vi hoppade som troll, bockar, harar och människor.

 Vi övat på att rulla, åla, krypa, snurra, hoppspringa över "diken"



Rörelseglädje



Ibland skapar barnen egen arena för rörelse, fysisk aktivitet, utforskande och lek. De fysiska aktiviteter vi erbjuder och skapar förutsättningar för på gården och också inne i hemvisten kan ha många goda effekter på barns välbefinnande och hälsa – minskad stress, förbättrad motorik, ökad kondition och muskelstyrka. 


"Häng med" ympa

Rörelserum är ett populärt rum i vår förskola som barnen vill gärna brinna tid i. När vi är där har vi planerad aktiviteter/rörelse lekar som vi erbjuder barnen på. I veckan har vi varit i rörelserum och lekte ballong lek, häng med instrument/rörelse och tillslut blev det avslappnings pass. 

















 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...