fredag 12 mars 2021

Pantomen vecka 10

Pantomens första blogginlägg på ingång

Konstruktion med Lego

Senaste tiden har barnen visat stort intresse för lego i olika former, både "små-lego" och duplo. Barnen har skapat hus, monster trucks, slott och konstruktioner av alla möjliga slag. Under byggena blir det spännande samtal och samarbeten.

- "Kolla så stark den är! Det är en monstertruck, den kan lyfta motorcykeln"

 


Språkutveckling

Vi läser fortfarande varje dag efter lunch och här är två av alla böcker vi läst denna veckan. Gruffalon är en klassiker som barnen uppskattar och kan mer eller mindre utantill vid detta laget. Inbrottet handlar om två barn som träffar på ett par tjuvar. Då passade vi på att prata om numret för polis och andra nödsituationer. Vissa av barnen visste redan och vi tränade 112, en mun, en näsa, två ögon. Andra tankar som barnen hade under läsningen:

- "Vad är en detektiv?" 

- "Vad är det för hund? Är den stark?"

- "Men hur kan tjuvarna vara rädd för den? Den är ju liten!"



Skapande

Vi har även använt vår kreativitet och skapandeförmåga i olika sammanhang. Vi erbjöd barnen att skapa fjärilar med hjälp av tomma pappersrullar.




Vi har också utnyttjat de gemensamma utrymmen på förskolan och varit i både ateljén och i rörelserummet. I ateljén målade vi med olika typer av färg och tuschpennor. Ord från barnen:

- "Kolla denna färgen. Den är så mörk"

- "Den blåa är för mörk"

- "Detta är ett hav med vågor"

- "Kolla lejonet!"

- "Behöver du rött till regnbågen?"


 

Vi önskar er en trevlig helg!
/Pantomen

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...