fredag 19 mars 2021

Glasmo - Språk V.11

 

Bokstavsjakt


Vi har varit ute och hittat bokstäver. Vi hittade pinnar som såg ut som Y, J och I. Även kunde vi bygga ihop vissa grenar och stockar så att de visade A och F. Ett barn ville skriva sitt namn i sanden på arabiska och använde sig av ett finger och en pinne. Andra barn blev inspirerade och försökte även de skriva sitt namn. På detta sätt har vi integrerat naturen och naturmaterial i språket. Tillsammans har vi utvidgat möjligheterna för vart och hur man kan skriva och utveckla sin språkförståelse, skriv- och läskunnighet och intresset för kommunikation. 

Att arbeta med språkförståelse är ett aktivt arbete på förskolan och även i  Läslyftet som förskolan är delaktig i. Läslyftet är en kompetensutveckling i språk-, läs- och skrivdidaktik baserad på aktuell forskning. Här arbetar vi med språket  bland annat genom flerspråkighet, estetiska uttrycksformer, naturvetenskap och teknik, högläsning, språkglädje och läs- och skrivförståelse. 


Här byggde vi med stockar och grenar för att få till ett A. 



Användning av pinnar och fingrar för att skriva sitt namn på arabiska i sanden.


Ett I har barnen hittat. Många I:n fanns det som var pinnar men även Y och J.











SB
Glasmo





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...